Skip to Store Area:

Geobunkelj.si

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Geobunkelj so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Nismo zavezanci za DDV.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Registracija

Registracija je brezplačna in brez obveznosti.

Registracija ni pogoj za nakupovanje v spletni trgovini Geobunkelj. Prinaša številne ugodnosti ter olajša prihodnje nakupe:

 • pregled opravljen nakupov,
 • seznam že kupljenih izdelkov na enem mestu za enostavno in hitro ponovitev nakupa,
 • enostavnejši zaključek nakupa (samodejni vnos osebnih podatkov),
 • možnost vpisa posebnega naslova za dostavo,
 • možnost rednega obveščanje o novostih in posebnih ponudbah.

Hitra in enostavna registracija

Registrirate se v razdelku »Prijava«, ki ga najdete na vrhu strani. Vpišite zahtevane podatke in potrdite registracijo. Po elektronski pošti boste prejeli geslo za prijavo. Svetujemo, da si to geslo ob prvi prijavi spremenite. S prijavo v vaš račun lahko spreminjate tudi vse svoje ostale podatke, spremljate zgodovino naročil ter si oblikujete seznam želja.

Pomembno: V primeru, da e-pošte z geslom ne prejmete v nekaj minutah, preverite mapo "Spam/Vsiljena pošta/Nezaželena pošta".

Naročilo in postopek nakupa

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno. Pridružujemo si pravico od odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina Geobunkelj.si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

Postopek nakupa

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb "Dodaj". Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, kliknite na nakupovalni voziček ter nato na rdeče obarvan "minus" pod nazivom izdelka, če pa želite količino povečati, kliknite na zeleno obarvan "plus".

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom "Na blagajno". Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:

 1. korak - pregled naročila
 2. korak - način plačila in naslov za dostavo; če se slednji razlikuje od navedenega kliknite na gumb "Uredi"
 3. korak - način dostave
 4. korak - povzetek nakupa; na tem koraku lahko preverite pravilnost vseh podatkov
 5. korak - naročilo oddano.

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku ene ure po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnik blaga. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
S klikom na gumb "Potrdi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri.

Načini plačila

Na voljo imate več različnih načinov plačila. Vam najustreznejši način plačila izberete v postopku nakupa blaga.

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Naročeno blago plačate z gotovino, ob dostavi na vaš naslov.

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna storitev "Denarno nakazilo - izplačilo nakaznic" 5,88% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,62€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.

Plačilo po predračunu

Naročeno blago plačate z UPN (univerzalni plačilni nalog)

 • v spletni banki (Klik, Abanet, Bank@Net ...),
 • na kateri koli banki ali pošti v Sloveniji.

Vse potrebne podatke za avansno plačilo na naš račun, vam bomo ob potrditvi nakupa poslali na vaš email naslov.

Naročeno blago bomo odpremili najkasneje dva delovna dne po prejetju plačila.

Registrirani kupci v primeru plačila po predračunu (nakazilo na TRR) prejmete 1€ popusta pri stroških dostave.

Plačilo s sistemom PayPal

V primeru da izberete način plačila PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPalu računu vidno v roku nekaj minut, v kolikor potrdila o plačilu ni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ki ste ga pustili ob oddaji naročila. 

Plačilo s kreditno kartico preko sistema PayPal

Kljub temu, da niste registrirani uporabnik sistema PayPal, lahko brez dodatne registracije izvedete plačilo z vašo kreditno kartico preko sistema PayPal. 

Cene izdelkov

Cene izdelkov so v evrih (EUR).

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila.
Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV)

Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave.

Dostava in stroški dostave

Naročeno blago vam dostavimo v najkrajšem možnem času. Če je na zalogi, ponavadi še isti dan. Ko je naročilo odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave. Končna dostava je odvisna od ponudnika poštnih storitev - običajno 1 - 3 delovne dni po oddaji pisma/paketa. Usluge dostave nam opravlja Pošta Slovenije.

Stroški pakiranja in dostave na področju Slovenije:

Vrsta in stroški dostave Cena
Priporočeno pismo do 250g 3,00 EUR
Priporočeno pismo do 500g 4,50 EUR
Priporočeno pismo do 1kg 6,00 EUR
Paketna pošiljka nad 1kg 8,00 EUR

Pri nakupu nad 60€ je dostava brezplačna (ne velja za prodajni program Garmin). 

Registrirani kupci v primeru plačila po predračunu (nakazilo na TRR) prejmete 1€ popusta pri stroških dostave.

Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Naročeno blago lahko tudi osebno prevzamete na naslovu podjetja. Pri oddaji naročila izderite "Osebni prevzem" in stroški dostave se vam ne bodo zaračunali. Za termin prevzema nas kontaktirajte preko epošte ali telefona.

Vračilo blaga in reklamacija

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, ki ste ga kupili po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) iz kakršnegakoli razloga vrnete v 30 dneh od prejema. Zadošča tudi, da nas v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, blago pa nam lahko vrnete še v nadaljnjih 30 dneh.

Blago morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh od prejema obvestila o vračilu.

Naslov za vračilo blaga:

Geomina, Aleš Hočevar s.p.
Kajuhova ulica 2a
1235 Radomlje

Pomembno: Izdelki, ki omogočajo registracijo na internetu in jih želite vrniti ne smejo biti aktivirani!

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa vračilo kupnine.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Varovanje podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo. 

Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. Dostavni službi bomo zaupali le vaš naslov za dostavo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@geobunkelj.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varnost

Nakup v spletni trgovini Geobunkelj.si je popolnoma varen. Za to smo poskrbeli z vsemi najsodobnejšimi ukrepi za varovanje vaših zaupnih podatkov.

Vse vaše osebne podatke, skrbno hranimo in jih v nobenem primeru ne posredujemo katerikoli tretji osebi.

Pri plačevanju s plačilnimi in kreditnimi karticami uporabljamo sistem za procesiranje kartic PayPal, tako da podatki o vaši plačilni ali kreditni kartici po varni povezavi potujejo neposredno v procesni center in se v nobenem primeru ne shranjujejo v spletni trgovini. Pri izvedbi plačila vas sistem začasno preusmeri na posebno stran za izvedbo plačila (PayPal), kjer so vsi podatki še dodatno zaščiteni z uporabo tehnologije SSL in 128-bitnim kodirnim ključem.

Podatki na straneh

Pridružujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

 

Izvensodno reševanje sporov

Spletna trgovina geobunkelj.si skladno z zakonskimi normami ne priznava nobenega reševalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V skladu z zakonom na svoji spletni strani objavljamo elektronsko povezavo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št.2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Piškotki (cookies)

Za boljšo izkušnjo brskanja po naših spletnih straneh, vam priporočamo, da omogočite piškotke.

Preberite več Dovoli piškotke Zavrni piškotke Zapri